top of page

Vi söker fodervärdar.
 

Vi söker fodervärdar främst geografiskt runtomkring Göteborgstrakten.

VAD INNEBÄR DET ATT VARA FODERVÄRD?

Gällande fodervärdar är personkemi emellan oss väldigt viktig då vi kommer att ha mycket kontakt med varandra. Det kräver även stort ansvar från dig som fodervärd. 

Så vad vill vi gärna se hos en fodervärd? 

- Det skall inte finnas fertila katter av motsatt kön i hemmet då risken för tjuvparning är stor. Du skall inte heller ha för många katter i hemmet då risken för osämja och bråk inom gruppen ökar ju större grupp du har. Vilket inte fungerar då vi vill ge våra katter ett så lugnt och harmoniskt liv som möjligt.

Fodervärden står för kattens dagliga kostnader så som mat, sand, leksaker och dylikt. Uppfödare står för de kostnader som är avelrelaterade. 

Du skall ha möjligthet att samarbeta gällande transport exempelvis vid HCM skanningar eller om det är annat som behövs. 

Vid helfoder betalar fodervärden ingen köpesumma för katten. Undertiden som katten finns på foder kommer jag som uppfödare stå för HCM skanningarna men när katten övergått till fodervärden kommer jag vilja att dom skall skanna katten vid 3, 5 och 8 års ålder, egenbekostat. Detta kommer att stå med i kontraktet. 

Vi har i dagsläget både en hona och en hane på foder.

 

Gällande honorna ser jag helst att du bor så att jag snabbt kan komma hem till dig vid och vara tillgänglig dygnet runt. Det kan vara brådskande vid exempelvis födsel. Jag ser helst att honorna stannar hos sina familjer när de ska ha kattungar då jag upplever detta som mindre stressigt för honan. Därför skall du som fodervärd för hona kunna tänka dig att ha kattungar hemma. 

Hanar ser jag gärna att dom också bor i närheten men där är inte distansen lika viktig som med honorna. Du som fodervärd för en hane skall tänka på att de kan bli könsmogna tidigt, de kan även ropa efter honor och ifall det ter sig så skulle de även kunna strila/markera inomhus. Så det kan vara lite pyssel med pojkarna med. 

Tycker du detta låter intressant och skulle vilja få en inblick i avelsarbetet? 

Skriv och berätta om dig själv så kan vi prata mer om det! 

Kontakta oss

bottom of page